Întrebări și răspunsuri

De ce ni se cere să deconectăm telefonul mobil în avion?

telefon-mobil-avion

Nicio regulă ce se referă la securitatea aeriană nu a fost alcătuită din senin. Întotdeauna au existat anumite cauze obiective pentru apariția unei restricții sau a alteia. De exemplu, restricția de transportare a lichidelor pe aeronave a apărut atunci când la bordul avionului s-a putut fabrica o bombă din componente pe care orice pasager le putea trece prin punctele de control ale aeroportului.

Mulți pasageri nu pot înțelege de ce nu se permite de a închide hublourile în timpul decolării/aterizării. Sunt două motive: 1) prin hublou pasagerii pot observa defecțiuni posibile ale avionului (fum, foc) sau situații nestandarde și le pot comunica membrilor echipajului; 2) ochii pasagerilor trebuie să fie adaptați la lumina naturală; astfel, în caz de incidente care presupun părăsirea aeronavei, nu trebuie să fie diferență dintre lumina din salon și cea de afară.

Dar, odată cu dezvoltarea tehnologiilor, unele restricții impuse încetează să mai fie actuale. Regula de deconectare a dispozitivelor electronice la decolarea și aterizarea avionului a apărut în timpurile în care echipamentele de navigație de la bordurile aeronavelor erau prost protejate de interferenţele din exterior. De-a lungul anilor tehnica a fost îmbunătățită și numeroase studii demonstrează că dispozitivele electronice nu mai afectează funcționarea echipamentelor de nagivație.

Agenţia Europeană pentru Securitatea Aeriană (EASA) a permis din 2013 folosirea dispozitivelor electronice în regim avia („Airplane mode”) pe toată durata zborului, iar din 26 septembrie 2014 EASA permite folosirea dispozitivelor mobile în orice regim. Această hotărâre este o recomandare, din această cauză restricția este și până acum aplicată de unele companii aeriene, în dependență de aeronavele folosite, țara de origine a companiei. De exemplu, în Finlanda restricția a fost anulată de către Trafi (Agenția de Securitate în Transport din Finlanda). Totuși, companiile aeriene finlandeze pot cere deconectarea dispozitivelor electronice în timpul aterizării, dacă condițiile de vizibilitate sunt proaste. De asemenea, în multe companii anularea restricției în privința dispozitivelor mobile nu a atins restricția de folosire a căștilor audio în timpul decolării/aterizării — în așa fel pasagerii pot să nu audă anunțurile importante ale însoţitorilor de zbor.

Multe companii internaționale continuă să aplice restricția din simplă inerție; cu timpul ele pot fi anulate din lipsa pericolului evident.

Lăsați un comentariu