Dezvoltare proprie Relații

20 de lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți la 20 de ani

Scriitorul și antrenorul de business Julien Smith a formulat pentru tineri 20 de sfaturi, care, după părerea lui, le vor permite să se descurce mai bine în viață. Folosind aceste sfaturi de la vârsta de 20 de ani, tinerii își vor găsi mai repede locul în viață, vor întâmpina mai puține greutăți și vor fi mai puțin dependenți de lumea înconjurătoare. Multe persoane nici la 50 nu știu despre unele din aceste lucruri.

20-sfaturi-20-de-ani

1. Lumea încearcă să vă țină de prost. Începând de la comisioane și rate de credit bancare și terminând cu rețetele „miraculoase” de slăbire — oamenii needucați sunt mai ușor de influențat și pe ei mai ușor îi poți scutura de bani. Ocupați-vă de propria educație, pentru a vă asigura propria bunăstare, independență și fericire.

2. Nu credeți orbește în instituțiile care încearcă să vă educe. În timp ce ei pregătesc programa școlară, aceasta deja reușește să se învechească.

3. Citiți cât mai mult posibil. Învățați tehnica citirii rapide cu un nivel înalt de reținere a celor citite. Sunt persoane care pot citi 2—3 cărți pe săptămână, dacă vă veți învăța să citiți una în același timp, tot e bine.

4. Faceți cât mai mutle cunoștințe. Fiți sincer. Găsiți în orice persoană câte un lucru care să vă placă și discutați cu acel lucru.

5. Nu vă pierdeți timpul cu modestia. Se crede că modestia și emoțiile sunt arbitrii procesului de luare a deciziilor — acest lucru nu e corect. Inversul e corect.

6. Dacă vă simțiți straniu sau neplăcut într-o relație, în cele mai dese cazuri puteți scăpa de aceasta prin despărțire.

7. Contactați cât mai mult cu persoanele mai în vârstă. Acestea, de obicei, cunosc deja ceea ce veți învăța doar atunci când veți fi de vârsta lor.

8. Găsiți persoane care sunt mai cool ca voi și petreceți timpul cu ei. Nu trebuie să fiți persoană de „mijloc” într-un grup. Încercați să fiți mai bun, mai ambițios, mai dârz, mai deștept, mai îndrăzneț ca restul.

9. Cu timpul veți deveni tot mai conservativ. Aceasta e realitatea. Cei din jur vor crea un fel de balon care vă va impune să mențineți acest „status-quo”. De asta, faceți cât mai multe chestii nebune acum. Mai târziu vă va fi frică. Aveți încredere în mine.

10. Reduceți cheltuielile la maxim. Banii economisiți vă vor permite să înfăptuiți chestiile nebune pomenite mai sus.

11. În loc să vă ridicați statutul prin obiecte și lucruri (ce poartă un caracter temporar), ridicați-l prin experiențe. Cu alte cuvinte, o călătorie la Paris e o alegere mai bună ca înnoirea garderobei. Studiile arată că acest lucru ne mai ridică nivelul de satisfacție primit de la viață.

12. Dacă sunteți sărac, rezolvați problema cu banii. Folosiți internetul pentru a cumpăra lucruri bune la preț redus. Dacă acum trăiți de la un salariu la altul și banii vă ajung doar pentru 2 săptămâni, gândiți-vă cum puteți face în așa fel ca să vă ajungă pentru 3 săptămâni. Când situația materială se va îmbunătăți, veți putea planifica cheltuielile pe o lună, apoi pe 3 luni, jumătate de an și chiar pe un an înainte. Scopul este de a ajunge la momentul când veți putea planifica pe 5 ani înainte.

13. Învățați să programați.

14. Încercați să vă mențineți forma fizică din tinerețe. Hormonii organismului vă vor ajuta în tinerețe, dar vă pot da de gol mai târziu. Aveți încredere în mine.

15. Învățați să gătiți. Acest lucru vă va simplica viața, luarea mesei nu va mai fi o rutină și se va transforma dintr-o necesitate scumpă într-o activitate plăcută. Plus la aceasta, vă va economisi bani buni.

16. Dormiți bine. Somnul și pregătirea mâncării vă vor ține în formă și nu vă vor permite să luați kilograme în plus. Dacă credeți în fraze de genul „Am să dorm când voi muri” sau „Mai am multe lucruri de făcut, nu am timp pentru somn”, atunci pot să vă spun că nu sunteți destul de eficient și privarea proprie de somn nu e o soluție potrivită.

17. Folosiți o aplicației pentru a ține minte totul. Nu aveți încredere totală în propria memorie. Nu ajungeți până la situațiile de genul „cred că trebuia ceva să fac, dar nu țin minte ce anume”. Aveți încredere totală doar în aplicație.

18. Puneți-vă scopuri mari și lăsați-vă în voia întâmplării. Dacă nu vă puneți scopuri, ceva se poate întâmpla, dar dacă vă puneți scopuri concrete, mai multe lucruri se vor întâmpla.

19. Deveniți specialist în ceva anume. Petreceți ani buni pentru a vă dedica timpul unei activități concrete. Dacă veți dori să vă schimbați mai târziu domeniul de activitate, nu e o problemă, dar trebuie să alegeți ceva concret.

20. Nu încercați să „reparați” pe cineva. În schimb, încercați să-i găsiți pe cei care nu sunt defectați.

Lăsați un comentariu