Bani, stabilitate financiară Dezvoltare proprie Libertate Timp liber

Închipuie-ți că primești în fiecare dimineață 86400 de dolari

dolari-de-1

Închipuie-ți că primești în fiecare dimineață 86400 de dolari și ți se impune doar o singură condiție: să-i cheltuiești pe toți pe parcursul zilei, altfel restul îți este luat, atunci când pleci la culcare. Ce ai face cu banii?

Cineva a răspuns că ar cheltui fiecare dolar pentru plăcerea proprie, pentru a cumpăra multe cadouri persoanelor pe care le iubește. Ar folosi fiecare cent din acest cadou bănesc pentru a aduce fericirea în viața sa și în viața celor ce-l înconjoară. Ar aduce fericirea chiar și în viața oamenilor pe care nu-i cunoaște, pentru că este încrezut că suma de 86400 de dolari e una mare și ar ajunge pentru a face fericiți și alți oameni.

Bine, dar cine oferă acest dar neobișnuit? Ce bancă oferă în fiecare zi așa sumă grandioasă?

!

Viața ne oferă acest dar și el este accesibil fiecărui om; fiecare este în drept să-l folosească cum îl duce capul, căci acest cadou e timpul. Cadou prețios, din care se scurg dolarii secundele… În fiecare dimineață, atunci când ne trezim, primim în dar 86400 de secunde pentru ziua curentă, iar atunci când ne culcăm seara, rezerva nefolosită dispare, de asemenea, fiecare secundă trăită dispare. În fiecare dimineață istoria se repetă — primim darul și singuri hotărâm cum să-l folosim.

Pe lângă acest lucru, jucăm în baza unei reguli pe care nu o putem modifica: darul ne poate fi luat în orice moment; viața se poate opri pe neașteptate și putem pierde totul.

Deci, ce vei face cu rezerva ta zilnică în valoare de 86400 de secunde, cum o vei cheltui?

Din cartea lui Marc Levy „If Only It Were True” (Și dacă e adevărat?)

Lăsați un comentariu