Arhitectură Creativitate

11 proiecte de arhitectură din viitor

Arhitectura modernă e fenomenală, ea ne face să ne apropiem de stele pe an ce trece. Uitați-vă la aceste proiecte, viitorul e mai aproape decât ne putem închipui!

Turnul regatului

Burj al-Mamlakah sau Turnul Regatului, se construiește în orașul Jeddah (Arabia Saudită) și se crede că va avea o înălțime de peste 1000 de metri, devenind cea mai înaltă clădire din lume! Inițial se preconiza să aibă o înălțime de 1,6 km, dar exista un risc ca clădirea să fie instabilă din cauza parametrilor ei și a locației alese. Această clădire impresionantă a fost proiectată de arhitectul Adrian Smith (Adrian Smith + Gordon Gill Architecture), iar prețul preconizat al construcției este de 30 de miliarde de dolari. Construcția a început în 2013 și se preconizează de a fi finisată în 2019.

turnul-regatului

Turnul din Shanghai

Clădirea a început să fie construită în noiembrie 2008 și a fost finisată la începutul anului 2015; la moment sunt petrecute lucrări de interior. Are o înălțime de 632 de metri, 128 de etaje și este cea mai înaltă clădire din China și a doua cea mai înaltă clădire din lume (fiind întrecută de Burj Khalifa, Dubai).

shanghai-tower

Alături de Shanghai Tower se află alți 2 zgârie-nori: turnul JinMao (421m) și Centrul Financiar din Shanghai (490m).

shanghai-tower-vedere-de-pe-cladire

Aici puteți vedea cum Vadim Makhorov și Vitaliy Raskalo „au cucerit” această clădire în 2014.

shanghai-tower-cucerire

Dubai Pearl

Dubai Pearl sau Perla Dubaiului e o clădire rezidențială cu 73 de etaje și o înălțime de 300 m. Se află în Dubai, Emiratele Arabe Unite și a început să fie construită în 2009, la un preț estimativ de construcții de 4 miliarde de dolari. Se presupune că va fi finisată în 2016 și va acomoda 9 mii de persoane.

Puteți urmări procesul de construcție pe saitului proiectului.

perla-dubaiului

Agora Garden

Această clădire va fi finisată în 2016 și reprezintă o simbioză dintre om și natură. Ideea este de construi o clădire respectând principiile ecologice: poluare minimă, reducerea consumului de electricitate, folosirea resurselor regenerabile de energie, folosirea apei din ploi și refolosirea apei. Clădirea se află în districtul Xinyin, orașul Taipei City, Taiwan.

agora-garden

World One

World One e o clădire ce se află în Mumbai, India. Costul proiectului este de 320 de milioane de dolari și se preconizează de a fi finisată în 2016, devenind cea mai înaltă clădire rezidențială din lume (442 de metri, 117 etaje).

Cel mai ieftin apartament din această clădire poate costa în jur de 1,2 milioane de dolari, iar cel mai scump — în jur de 8 milioane.

world-one-cladire

Centrul de Studiere și Cercetare a Petrolului „King Abdullah” (KAPSARC)

King Abdullah Petroleum Studies and Research Center” a început să fie construit în 2010, în Riyadh, Emiratele Arabe Unite.

KAPSARC e o instituție autonomă, nonprofit, domeniile de activitate ale căreia sunt economia energiei, eficiența energetică, mediul înconjurător.

Centrul a fost înființat de către Regele Abdullah, angajații reprezentând peste 20 de naționalități, dintre care 40% sunt femei.

karsarc

karsarc-interior

Suzhou Zhongnan Center

Suzhou Zhongnan Center e un zgârie-nori de 729 de metri înălțime, are 138 de etaje și se construiește în parcul industrial din orașul Suzhou, China. Dacă clădirea va fi construită până la capăt, va deveni a doua cea mai înaltă clădire din China și a treia după înălțime în lume.

Construcția a început în 2014 și se preconizează să fie finisată în 2020. În clădire își vor găsi locul un hotel (276 de numere), 706 de aprtamente și 93 de ascensoare.

suzhou-zhongnan-center

Lotte World Tower

Lotte World Tower e un zgârie-nori ce are o înălțime de 556 de metri, 123 etaje și este amplasat în Seul, Coreea de Sud. Odată finisate construcțiile, această clădire va deveni cea mai înaltă de pe peninsula coreeană.

Costrucțiile au demarat în noiembrie 2010, urmând a fi duse la bun sfârșit în octombrie 2016.

Lotte-World-Tower-1

Lotte-World-Tower

Clădirea în ianuarie 2015 (94 de etaje finisate), © Massyparcer

Stațiunea de munte Dawang

Stațiunea este amplasată în provincia Hunan, China și va fi finisată în 2016.

Dawang-Mountain-Resort-1

Dawang-Mountain-Resort-3

Dawang-Mountain-Resort-2

Royal Atlantis Resort & Residences

Acest hotel este amplasat în Dubai, Emiratele Arabe Unite. Va avea 800 de camere de hotel și 250 de reședințe de lux. Se preconizează a fi finisat la sfârșitul anului 2017.

Royal-Atlantis-Resort-Residences

Royal-Atlantis-Resort-Residences-2

City of Dreams Hotel Tower

Hotelul este amplasat în Cotai, Macau și își va deschide ușile pentru oaspeți la începutul anului 2017. Va avea în jur de 780 camere pentru oaspeți, camre de lux și vile.

City-of-Dreams-Hotel-Tower-1

City-of-Dreams-Hotel-Tower-2

City-of-Dreams-Hotel-Tower-3

Lăsați un comentariu