Nu vom discuta în acest articol despre cât de eficient e masajul pentru sănătate. Dacă vrei un masaj, știi și singur de ce ai nevoie de el. Aici vom discuta despre cum să te comporți atunci când vii la un masor. Trebuie să lași lenjeria? Trebuie să întreții o discuție cu masorul? Trebuie să îl mulțumești, lăsându-i un bacșiș?
1. Trebuie să-i las bacșiș masorului?
Poți lăsa bacșiș, dacă ți-au plăcut serviciile masorului oferite într-un hotel sau într-un salon spa. Dar dacă e vorba de un local medical, aici nu prea sunt reguli sau recomandări speciale. Dacă nu ești sigur ce să faci, las-o baltă. Dacă dorești să oferi un bacșiș, oferă-l.
2. Trebuie să las lenjeria în timpul unui masaj?
Unii preferă să scape de lenjerie, alții — să lase cât mai multe haine pe ei. Fiecare hotărăște ce face. Dar dacă zonele problematice ce necesită masaj se referă la zonele taliei, șoldurilor, feselor sau a celei inghinale, atunci lenjeria poate îngreuna lucrul masorului și accesul la zonele numite. Ca rezultat, zonele date nu vor primi „atenție deosebită” în timpul masajului. Un masor bun vă va spune dacă trebuie să lăsați lenjeria pe corp sau nu, în dependență de zonele pe care urmează să le maseze. Dacă vă sfiiți, folosiți chiloți de tip strings (femei) sau chiloți scurți (femei, bărbați).
3. Ce să fac dacă adorm și chiar îmi curge salivă în timpul somnului?
Multe persoane adorm în timpul masajului și acest lucru e unul normal și precis nu îl va speria în niciun fel pe un masor cu experiență. Tot e un lucru obișnuit, atunci când persoanele salivează în timpul masajului, mai ales atunci când stau cu fața în jos. Nu vă sfiiți să cereți un șervețel de la masor sau luați șervețelele proprii în sala de masaj.
4. Va fi prezent oare masorul în camera de masaj, atunci când mă dezbrac?
De obicei, masorul părăsește camera atunci când clientul începe să se dezbrace, de obicei chiar masorul vă dă instrucțiunea de a vă dezbrăca și de a vă culca (de regulă) cu fața în jos. Nu vă grăbiți și nu vă faceți griji că masorul va intra înainte de a reuși să vă dezbrăcați: de regulă, masorul va bate în ușă înainte de a intra în cameră. Nu vă sfiiți și nu uitați: masorul e un specialist și masarea e ceea cu ce se ocupă. El poate masa anual sute de oameni, deci nu sunteți unicul și trebuie să lăsați grijile și sfiala la o parte.
5. Trebuie să discut cu masorul în timpul sesiunii de masaj?
Deși unele persoane iubesc să vorbească în timpul masajului, acesta nu e un lucru obligatoriu. Sarcina principală a ta ca persoană masată, e să te relaxezi și să primești plăcere de la masaj. Nu vorbi, dacă nu dorești sau dacă ți se pare că discuția se transformă în una inutilă. În timpul anumitor proceduri de masare sau în timpul masării anumitor zone, nici nu vei fi în stare să vorbești sau o vei face cu greu, de aceasta, las-o baltă. În timpul anumitor proceduri, masorul vă poate întreba dacă acțiunile sale nu vă creează disconfort, din această cauză un schimb de replici poate fi inevitabil.
6. Ce să fac dacă voi avea o erecție în timpul masajului?
Mulți bărbați evită masajul din teama de a avea o erecție în timpul masajului sau dacă chiar vin la masaj, nu se pot relaxa din această cauză.
Nu ar trebui să aveți această frică, căci e un lucru normal pentru bărbat sănătos să aibă o erecție în timpul unui masaj lecuitor. Dacă acest lucru încă te mai sperie, îmbracă chiloți mulți mai strânși și mai groși.
7. Cum să înțeleg cât de bună e clinica și cât de bun va fi masajul pe care îl voi primi?
Dacă cauți un loc nou pentru masaj, te sfătuim să suni din timp și să dai următoarele întrebări: oferă clinica masaj terapeutic? are oare licență specialistul care face masaj? completează oare clienții salonului de masaj o anchetă în privința sănătății generale? cât de experimentat e specialistul de masaj, a primit diplome, a frecventat cursuri suplimentare, pe lângă cele de bază? Răspunsurile la aceste întrebări trebuie să vă dea o idee despre cât de bun e salonul de masaj.
O altă soluție ar fi să întrebați ce cred despre acest salon prietenii și cunoscuții, utilizatorii de pe internet. Căutați recenzii, întrebați utilizatorii de internet dacă au vizitat salonul de masaj cu pricina.
8. Am impresia că masorul mă masează nu prea bine, ce să fac?
În acest caz vorbește cu el, spune-i ce crezi despre procedura de masaj. Nu uita că masorul nu simte durerea din corpul tău, nu știe ce zone te deranjează până nu îi comunici singur acest lucru. Nu uita să ghidezi masorul spre zonele care te deranjează, ca masajul să fie unul eficient. De asemenea, faptul că masajul trebuie să fie o procedură dureroasă e un mit. Cele mai eficiente metode de masaj se efectuează atent, delicat, fără a depune eforturi considerabile, deci nu presupun durere.
9. Mă sfiesc de unele părți ale corpului, ce să fac?
Sfiala niciodată nu trebuie să fie un obstacol ca să te adresezi la un masor. Procedura de masaj, în majoritatea cazurilor, reprezintă o procedură medicinală, una care te poate ajuta să te simți mai bine. Dacă ai probleme și ai nevoie de masaj, nu ezita, du-te la un specialist în masaj. Da, unele proceduri pot fi neplăcute, dar folositoare pentru organism.
Când ai probleme cu stomacul, trebuie să înghiți sonda endoscopică, pentru a stabili care pot fi cauzele. Nu dorești, dar știi că trebuie, pentru că e vorba de sănătatea proprie. Nu cred că cineva se duce la urolog sau ginecolog din plăcere. Aceeași atitudine trebuie să o ai în privința masajului; gândește-te la sănătatea proprie.
Dacă vrei ca masorul să nu atingă anumite zone ale corpului, doar spune-i. Unele proceduri de masaj pot fi făcute, atât timp cât persoana este acoperită cu un strat de pânză, fără să fie nevoie ca specialistul să vadă părți nude ale corpului.