Creativitate Fă singur! Viață

27 de sfaturi de care aveți nevoie în viața de zi cu zi

Sunt sfaturi, care vă pot schimba viața chiar acum, chiar în această clipă. Sunt sfaturi care vă pot schimba viziunea asupra anumitor lucruri. Dar sunt și sfaturi care vă vor ajuta să economisiți timp.

mana-setari

1. Pentru a afla vârsta unei femei, fără a o întreba direct acest lucru, întrebați în care zodie s-a născut ea (horoscopul chinezesc). Rata de eroare — plus/minus 12 ani. De exemplu, dacă spune că este tigru, puteți afla că anul tigrului a fost în 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998 și vă puteți da ușor seama în ce an s-a născut persoana.

2. Pentru a păstra lumina aprinsă într-un număr de hotel, folosiți un card din plastic. În unele hotele această metodă e actuală și până acum.

3. Pentru a răci mai repede ceaiul sau cafeaua fierbinte, punteți în cana fierbinte 3—4 lingurițe. Ele vor „fura” rapid căldura lichidului fierbinte.

4. Pentru a măsura porțiile de spaghete, folosiți gâtul unei sticle de plastic. Câte spaghete intră în gura sticlei, atâtea spaghete reprezintă o porție pentru o persoană.

5. Pentru a nu ghici la supermarket de care produse aveți nevoie, fotografiați conținutul frigiderului după ce l-ați umplut cu produsele de la cumpărături.

6. Pentru ca cât mai multe tacâmuri cu mâncare să încapă pe masa de sărbătoare, amplasați-le în două nivele, folosind tacâmuri cu piciorușe.

7. Ungeți cașcavalul cu unt, pentru ca să nu să se usuce în frigider.

8. Dacă veți încălzi tava cu sare presurată pe suprafața ei, mâncarea nu se va prinde de ea.

9. Începeți strângerea lucrurilor pentru călătorie cu întrebarea „Fără de ce nu pot să mă lipsesc?”, în loc de „Ce să iau cu mine?”. În așa fel, veți lua lucrurile într-adevăr necesare pentru o călătorie.

10. Dacă doriți să ascundeți neajunsurile mobilei vechi, frecați locurile cu pricina cu un miez de nucă necopt sau folosiți coaja nucii. Acestea conține mult iod și acoperă defectele de mobilă.

11. Dacă faceți reparație, îmbrăcați pe cutia de vopsea o bandă de cauciuc (evident, ca să cadă pe deschizătura cutiei); cu ajutorul ei veți putea șterge resturile de vopsea de pe perie.

12. Pentru ca să faceți poze de reușite de grup, în care toate persoanele sunt cu ochii deschiși, spuneți grupului de persoane să închidă ochii și să-i deschidă atunci când veți spune „Trei!”.

13. Pentru a mări dimensiunile de caractere pe un sait, folosiți combinația de taste CTRL + +, pentru mișcorare — CTRL + , iar pentru reseta mărimea caracterelor — CTRL + 0.

14. Dacă s-a deconectat lumina, puteți folosi telefonul mobil și o sticlă de apă. Puneți sticla de apă pe telefon și veți primi ca rezultat o lampă improvizată.

15. Dacă nu știți ce să-i dăruiți prietenei, spuneți-i dimineață că i-ați cumpărat deja cadou și propuneți-i să ghicească care anume. Sunt șanse mari ca printre variantele enumerate să fie cadourile pe care și le dorește într-adevăr. După aceasta îi spuneți că ați lăsat cadoul la serviciu și îl veți aduce seara. Aveți câteva ore la dispoziție pentru a găsi cadoul necesar.

16. Dacă obișnuiți să împrumutați lucruri (cărți, bani etc.) prietenilor și cunoscuților, fotografiați persoana cu obiectul împrumutat. În așa fel nu veți uita ce și cui ați împrumutat… sau dăruit.

17. Faceți copii de rezervă a contactelor din telefon, a pozelor din telefon sau de pe aparatul de fotografiat și a lucrurilor pe care, în caz de pierdere, nu aveți de unde să le luați. Folosiți Google Drive pentru fotografii și date importante, un carnet de note dacă sunteți tradiționalist și nu aveți încredere în tehnologiile moderne.

18. Dacă doriți ca bancnotele din bancomate să fie de valoare cât mai mică, scoateți sume de 400, 900, 1400, 1900 și tot așa mai departe.

19. Pentru a scăpa de mirosul neplăcut din geanta de sport, puneți înăuntru câteva pachețele de ceai.

20. Pentru a răci rapid sticlele de băutură, înveliți-le în servețele de hârtie și puneți-le în frigider.

21. Puteți afla dacă ați rămas fără lumină doar dvs sau și vecinii, uitându-vă la punctele Wi-Fi disponibile.

22. Dacă doriți să încărcați mai repede telefonul, deconectați-l sau porniți regimul „Avia” (deconectați telefonul de la rețeaua de telefonie mobilă).

23. În atenția bărbaților: lamele de bărbierit pentru femei sunt mai ascuțite și mai durabile.

24. Dacă sunteți la un picnic în pădure, puteți aprinde focul cu ajutorul chipsurilor; ele ard destul de bine.

25. Pentru ca vopseaua să se ia mai ușor de pe mâni, folosiți o cremă de mâni înainte de vopsire. Unele persoane scapă ușor de vopseaua de pe piele prin folosirea uleiului de floarea-soarelui.

26. La aeroport, înregistrați-vă pentru zbor ultimul. În așa fel nu va trebui să-i așteptați pe toți în autobuz, iar în avion veți intra printre primii.

27. Pentru a vă scula rapid dimineață, închideți ochii puternic timp de 20—30 de secunde, apoi dechideți-i. Nu veți mai dori să dormiți după asta.

Lăsați un comentariu