Creativitate Curiozități Fotografie Lucruri neobișnuite

10 fotografii populare care sunt, de fapt, falsificate

E secolul 21, iar tehnologiile performante sunt peste tot. Filmele sunt deja tot mai des filmate pe fundal verde, iar fotografiile populare sunt „falsificate” în Photoshop. Accesibilitatea și simplitatea folosirii acestor tehnologii au generat crearea multor falsuri. Deși unele sunt incredibil de dubioase, sunt multe persoane care încă mai cred că ele sunt adevărate.

Verificați informația pe care o vedeți în internet, în mass-media. Aflați sursa unei poze sau a unei informații. E secolul 21.

Leul negru

fals-leul-negru

Pentru a părea veridice, multe fotografii sunt însoțite de o legendă, pentru a convinge mai ușor oamenii de „autenticitate”. Legenda acestei fotografii ne spune că leul a suferit o mutație de gene foarte rară și că, posibil, acest leu e unicul leu de culoarea neagră din lume. În realitate, lei negri nu au fost întâlniți până acum, iar poza a fost modificată într-un redactor grafic. Poza originală ilustrează un leu albinos, un animal destul de rar întâlnit.

adevarat-leul-albinos

Fotografii care fug de un urs

fals-fotografii-care-fug-de-urs

E o fotografie destul de populară, o postează foarte des fotografii, rareori se fac aluzii la clienții înrăiți (întruchipați de urs). În realitate, dacă vă uitați mai atent la urs, puteți observa urmele montajului grafic. Dacă căutați puțin pe internet, puteți găsi fotografia originală, de pe care a fost decupat ursul.

adevarat-fotografii-care-fug-de-urs

Petrecere de opiu din anul 1918

fals-petrecerea-de-opiu-1918

Fotografia deseori este însoțită de acest titlu, dar dacă e să vorbim pe șleau, anume acest subiect este ilustrat în imagine. Doar că fotografia nu reprezintă o petrecere adevărată unde se servea opiu. Fotografia reprezintă un cadru din filmul „Dandy-Pacha”, regizat de către Georges Rémond și apărut pe ecrane în anul 1920.

Sfinxul acoperit de zăpadă

fals-sfinxul-acoperit-de-zapada

Legenda acestei fotografii ne spune că pe ea este ilustrat sfinxul egiptean, acoperit de un strat de zăpadă, zăpadă căzută pentru prima dată în ultimii 112 ani în capitala Egiptului, Cairo. În realitate, fotografia nu are nicio legătură cu Egiptul, deoarece a fost făcută pe teritoriul parcului tematic Tobu World Square.

adevarat-sfinxul-din-parcul-tematic

Vaca de pe capota mașinii

fals-vaca-pe-capota-automobil-bmw

Această fotografie este deseori însoțită de un titlu ce poate ofensa o regiune sau chiar o țară. De exemplu, „Undeva prin părțile Rusiei”. În realitate, această fotografie a apărut în urma unui montaj grafic.

vaca-pe-iarba

Păiangenul gigantic din Angola

fals-paiangen-enorm-pe-casa

Autorii „lucrării” vor ca noi să credem că acest păiangen e cel mai mare păiangen din lume. Nu vă speriați: păiangenii nu pot atinge astfel de mărimi, iar cel mai mare păiangen nu e mai mare decât dimensiunile unei palme a unui om matur.

Priviți cât e de mare acest păiangen în realitate!

adevarat-paiangen-enorm-pe-casa

Asasinarea lui Kennedy

fals-asasinarea-lui-kennedy-fuga-Jacqueline-Kennedy

Autorii pozei vor ca să credem că pe poză e ilustrată Jacqueline Kennedy, care încearcă să se salveze din limuzina prezidențială câteva secunde mai târziu după asasinarea soțului său. În realitate, acesta e un cadrul dintr-un film documentar despre asasinarea președintelui american, în care s-a încercat de a reconstitui cronologia și detaliile incidentului.

Martin Luther King arată degetul mijlociu

fals-Martin-Luther-King-arata-degetul-mijlociu

Pe fotografie într-adevăr e Martin Luther King, doar că acesta niciodată nu a fost surprins de camerele de fotografiat, arătând degetul mijlociu. În realitate, Martin a fost surprins arătând două degete, simbolul victoriei. Priviți mai jos originalul.

adevarat-Martin-Luther-King-arata-simbolul-victoriei

Cântărețul John Lennon și revoluționarul Che Guevara cântă la chitări

fals--John-Lennon-Che-Guevara-canta-la-chitari

Chiar credeți că aceste două personalități au fost surprinse împreună? E foarte puțin probabil acest lucru. În realitate, pe poză sunt suprinși John Lennon și Wayne Gabriel, din formația Elephant’s Memory.

adevarat-John-Lennon-wayne-grabriel-canta-la-chitari

Norii de pe muntele Fuji

fals-norii-de-pe-muntele-fuji

Autorii acestei lucrări ne spun că acești nori neobișnuiți, în formă de piramidă, au apărut peste muntele japonez Fuji. În realitate, piramida în formă de nori avea doar un singur nivel, restul nivelelor au apărut datorită imaginației bogate a unui om.

adevarat-norii-de-pe-muntele-fuji

1 comentariu

Lăsați un comentariu