Creativitate Fă singur! Fotografie Fotografiere, cum de fotografiat

10 poziții de fotografiere pentru bărbați

barbat-fotografiaza-in-aer

Femeile iubesc să pozeze în fața camerei, să folosească fel de fel de imagini și poziții. Bărbații iubesc mai puțin procesul de fotografiere și, de obicei, primesc mai puțină plăcere de la procesul de fotografiere.

Bărbații mai greu se relaxează, mai ales în fața aparatului foto. Pe fotografii bărbații sau stau în poziție de drepți, de parcă stau la straja Patriei sau din contra, sunt prea relaxați.

Secretul de bază pentru poze bune constă în faptul că în poze trebuie să fiți relaxați; trebuie să relaxați mușchii feței, să folosiți o față „neutră”, nu trebuie să păreți brutal/macho. Fața trebuie să exprime liniște, relxare și chiar dacă zâmbiți, zâmbetul trebuie să fie moale, sincer, evident.

Pentru a face acest procesul de fotografiere mai simplu și mai plăcut, puteți folosi sfaturile și ideile de poziții de fotografiere de mai jos.

Fotografii în picioare

Fotografii din față

Încrucișați mânile pe piept, țineți spatele drept, burta retrasă. Acest lucru vă va adăuga încredere, iar pozele finale vor evidenția tăria, puterea și frumusețea corpului. Poziția e potrivită atât pentru fotografii de portret, cât și pentru cele în plină înălțime.

pozitii-fotografiere-barbati-01

Rezemat

Vă puteți sprijini de un perete, copac. Mânile le puteți încrucișa sau le puteți ascunde în buzunarele din față sau în cele din spate. Puteți să vă uitați într-o parte sau în obectivul aparatului de fotografiat.

pozitii-fotografiere-barbati-02

Poza de model

Puteți privi în obiectiv sau puțin distrat, spre colțul de sus al cadrului. Îndreptați la alegere partea stângă sau cea dreaptă spre persoana care vă fotografiază. Mutați greutatea corpului pe un picior. Mânile le puteți ascunde în buzunare sau le puteți încrucișa pe piept.

pozitii-fotografiere-barbati-03

Fotografii la locul de muncă

Așezat sau sprijinit de masă

Posibil că această poziție nu respectă regulile de etichetă, dar dacă doriți ca pozele să reflecte naturalețea mișcărilor, o puteți încerca. Dacă vă așezați pe masă, așezaț-vă pe margine, nu exagerați. Mânile le puteți pune pe piept sau vă puteți sprijini cu ajutorul lor de masă.

pozitii-fotografiere-barbati-04

Așezat la masă

Vă puteți înclina puțin corpul spre aparatul de fotografiat. Mânile le puteți pune în față, o mână o puteți folosi în calitate de sprijin, atingând cu ea fața sau scaunul. Poziția este folosită pentru a surprinde momentele de lucru, de aceasta încercați să faceți activitățile obișnuite și închipuiți-vă că cineva vă cheamă de la spate. Reacționați, întoarceți puțin corpul spre această persoană, zâmbiți și să nu vă gândiți la faptul că sunteți fotografiat în acest moment.

pozitii-fotografiere-barbati-05

Relaxat

Luați loc pe un fotoliu, puteți pune un picior peste altul. Mânile le puteți pune pe cotiere, pe genunchi, le puteți apropia de bărbie sau le puteți împreuna. Nu folosiți mânile pentru a sprijini capul, poziția nu va părea naturală, ci poate chiar hazlie.

pozitii-fotografiere-barbati-06

Fotografii în poziție așezat

Fără sprijin

Vă puteți azeșa pe iarbă, pâmănt, piatră etc. Înclinați puțin corpul înainte, dar aveți grijă să țineți umerii drepți. Picioarele le puteți feri puțin la o parte sau le puteți lăsa în față, încrucișându-le și punând mânile pe genunchi. Mânile le puteți pune pe genunchi.

pozitii-fotografiere-barbati-07

Sprijinit de mână

Feriți picioarele la o parte, le puteți puțin încrucișa. Folosiți o mână în calitate de sprijin, pe a doua o puteți pune pe genunchiul piciorului ridicat. Trebuie de atras atenție deosebită unghiului de fotografiere, de multe ori pozele se primesc reușit atunci când sunt făcute la nivelul ochilor persoanei foografiate.

pozitii-fotografiere-barbati-08

Sprijinit de perete

Puteți folosi în calitate de sprijin un perete sau un copac. Un picior îl puteți întinte în direcția aparatului de fotografiat, al doilea picior în puteți îndoi, punând o mână pe genunchi. De asemenea, puteți încrucișa picioarele. Relaxați spatele, îndreptați umerii, folosind sprijinul pentru aceasta.

pozitii-fotografiere-barbati-09

Prim-plan

Folosiți aceste poze pentru a evidenția trăsăturile și expresiile feței. Puteți privi direct în obiectivul aparatului de fotografiat sau puteți privi puțin într-o parte. Puteți înclina puțin capul, puteți atinge fața cu o mână sau cu ambele. Puteți zâmbi sau puteți face o față serioasă. Puteți să încercați să transformați pozele în alb-negru.

pozitii-fotografiere-barbati-10

×××

Aceste reguli nu sunt stricte, dar pot servi ca punct de pornire, atunci când doriți să experimentați. Alegeți un unghi potrivit, folosiți diferite haine, fundaluri, expresii ale feței. Experimentați și veți primi la sfârșit fotografii interesante.

Lăsați un comentariu