Muzică Oameni uimitori Video

Cum să inviți o formație de muzică la tine în oraș?

Mii de muzicieni au interpretat împreună pe 26 iulie 2015 „Learn to fly”, piesă a formației Foo Fighters, invitând în acest fel formația să cânte la ei, în orașul Cesena, Italia. Înregistrarea video a evenimentului, publicată pe Youtube, a adunat în decurs de o zi peste 4 milioane de vizualizări. O lună mai târziu această cifră era de 24 de milioane de vizualizări.

Organizatorul evenimentului e Fabio Zaffagnini; la finalul clipului video acesta a mărturisit că i-a luat un an ca să organizeze un astfel de eveniment.

Christian Bruni, unul din toboșarii care a participat la show, scrie despre eveniment:

christian-bruni-100px

A fost cea mai extraordinară experiență muzicală pentru mine. În mod special, pentru că am fost parte a unui eveniment care în doar jumătate de zi a făcut ocolul lumii, transmițând mesajul cel mai important pe care doar muzica îl poate transmite: „Muzica ne eliberează și ne adună împreună cu ajutorul unei magii nemaipomenite”.

… Vreau să-i mulțumesc în mod special marelui muzician Dave Grohl! Am început să cânt la tobe, fiind atras de ritmul puternic, distinct ce făcea parte din sunetul de neuitat al formației Nirvana … Sper că Foo Fighters vor organiza un concert pe cinste în Cesena… Sunt deja acolo!

Solistul formației Foo Fighters, David Grohl, nu a întârziat să răspundă cu un video… în italiană. Acesta a promis să vină cu un concert cu prima posibilitate. Adresarea video a cestuia a înregistrat peste 1 milion de vizualizări la o lună de la eveniment.

În acest flashmob muzical de amploare cu denumirea de „The Rockin’ 1000 Event” au participat soliști, chitariști, chitariști bas și toboșari.

the-rockin-thousand

Lăsați un comentariu