Călătorii Curiozități Locuri frumoase

10 locuri minunate de pe Pământ, neatinse de către om

Mai sunt locuri pe Pământ în care omul nu este stăpân și natura nu a suferit din cauza prezenței sale. În unele din aceste locuri a pășit picior de om, unele și acum mai sunt vizitate de către turiști, dar sunt și locuri care nu pot fi accesate de către oameni. Toate aceste locuri sunt minunate, asta pentru că și-au putut păstra frumusețea naturală.

Lacul din pădure

Acest lac se află în Pădurea Boreală din Canada. Această pădure este una din cele mai mari păduri din lume. O pădure boreală se asemănă cu o taiga, aici sunt prezente coniferele, iar pădurea impunătoare se află în zona temperată, în emisfera boreală.

boreal-forest-canada

Tepui, Venezuela

Un tepui (sau tepuy) este un munte ce are vârfurile neascuțite, de multe ori suprafața superioară a căruia este plată. „Tepui” se traduce în română casa zeilor.

tepui-venezuela-01

tepui-venezuela-02

Cascada Honokohau, insula Maui (Hawaii), SUA

cascada-honokohau-maui-hawaii-01

Cascada e plină de verdeață și reprezintă un loc de atracție important pentru turiști. Honokohau este cea mai mare cascadă de pe insulă și pentru a ajunge la ea, sunt organizate excursii cu helicopterul. E practic imposibil de a ajunge la cascadă pe jos sau cu mașina. Apa în cascadă cade de la o înălțime de peste 100 de metri într-o adâncitură formată de-a lungul anilor, după care își continuă drumul mai departe.

cascada-honokohau-maui-hawaii-02

cascada-honokohau-maui-hawaii-03

Cascada a devenit renumită după ce în aceste locuri au avut loc filmările „Jurassic Park”. Cascada a fost parte a filmului și a stârnit interesul în rândul spectatorilor. Aici se simte duhul libertății și a naturii.

Pădurea Amazoniană

Pădurea este cunoscută și ca Amazonia sau Jungla Amazoniană, reprezintă o pădure umedă de foioase care acoperă cea mai mare parte a bazinului Amazonului. Pădurea este amplasată pe teritoriul a 9 țări din America de Sud: Brazilia, Peru, Columbia, Venezuela, Ecuador, Bolivia, Guyana, Surinam și Guyana Franceză.

padurea-amazoniana-01

padurea-amazoniana-02

Gangkhar Puensum

Munte în Butan, în apropiere de China. Muntele are o înălțime de 7570 de metri și este cel mai înalt vârf muntos necucerit de om. În 1983, după ce în Butan a fost legalizat alpinismul, au fost 4 încercări de a cuceri muntele. În 1994 în Butan a fost interzis alpinismul în munții mai înalți de 6000 de metri, respectând religia localnicilor, iar din 2003 alpinismul a fost total interzis.

muntele-gangkhar-puensum-01

muntele-gangkhar-puensum-02

muntele-gangkhar-puensum-03

Tsingy de Bemaraha

Rezervație naturală, pădure muntoasă în Madagascar. Are o suprafață de 152 de mii de hectare. Rezervația a fost creată în 1927 în partea de vest a insulei, cu scopul de a conserva peisajele unice create de-a lungul milioanelor de ani și diversele specii de lemuri (în mare parte, Avahi cleesei) și indri (Indri indri).

padurea-muntoasa-tsingy-de-bemaraha-01

padurea-muntoasa-tsingy-de-bemaraha-02

Arhipelagul Kerguelen

Arhipelagul reprezintă un grup de insule aflat în partea de sud a Oceanului Indian, fiind constituit dintr-o insulă mare și 300 de insulițe. Pe insula principală nu locuiesc oameni, dar pe parcursul anului acolo lucrează peste 100 de oameni. Arhipelagul se află la o distanță de 2000 km de la Antarctida și cam 4,8 mii km de la Australia. Spre insulă nu zboară avioane, aici se poate de ajuns doar cu ajutorul corabiei de pe insula Réunion (în apropiere de Madagascar).

arhipelagul-kerguelen-01

arhipelagul-kerguelen-02

Rock Islands, Palau

rock-islands-palau-01

Locuitorii acestor insulele au părăsit teritoriile prin secolele XVII, XVIII și la moment aici nu trăiesc oameni.

rock-islands-palau-02

Dallol, Etiopia

Conform datelor statului Etiopia, teritoriile date nu sunt locuite. În Dallol sunt înregistrate cele mai înalte temeperaturi medii anuale, în perioada anilor 1960—1966, temeperatura medie anuală fiind de 34ºC. Dallol este și unul din cele mai îndepărtate locuri din lume. În regiune lipsesc drumurile, pe aici trec doar caravane ce duc sarea dobândită în Dallol. Aici cândva au locuit oameni, unele case s-au păstrat și până în zilele noastre.

dallol-etiopia-01

dallol-etiopia-02

Atolul Palmyra

Atolul are o suprafață de 12 km2, se află în zona preecuatorială a Oceanului Pacific și este compus din peste 50 de insulițe de corali. Atolul nu este locuit. Face parte din grupul de insule Line (Line Islands) și reprezintă un teritoriu încorporat neorganizat al Statelor Unite ale Americii.

atolul-palmyra-01

atolul-palmyra-02

1 comentariu

Lăsați un comentariu