Creativitate Fotografie Viață

„Nu suntem gemeni” — proiect fotografic

Aceste poze au fost făcute de către fotograful canadian Francois Bruenelle, în vârstă de 64 de ani. Acesta călătorește prin lumea întreagă, caută oameni care seamănă unul cu altul și îi fotografiază.

Fotografului i-a venit ideea de a fotografia oameni care par a fi gemeni, după ce a văzut o persoană care seamănă cu Mr. Bean, personaj jucat de actorul Rowan Atkinson.

„Am să găsesc doi oameni identici, am să le planific o întâlnire și atunci când se vor întâlni, vor rămâne șocați!”, povestește Brunelle. „Apoi am să le fac o poză, iar ei se vor uita cu uimire la această poză. Acesta era visul meu!”, continuă artistul.

Brunelle caută oameni asemănători de mai mult de 14 ani, iar prima pereche a fost fotografiată în studioul său din Montreal, Canada. După aceasta a început să primească emailuri din lumea întreagă. „Primesc emailuri în fiecare zi… oamenii sunt fascinați de această idee.” La moment fotograful a fotografiat peste 200 de persoane pentru proiect.

Oricine îi poate scrie fotografului pe adresa info@francoisbrunelle.com, oferindu-i acestuia detalii despre propria persoană, dar și despre un potențial „dublu”.

nu-suntem-gemeni-01

nu-suntem-gemeni-03

nu-suntem-gemeni-02

nu-suntem-gemeni-04

nu-suntem-gemeni-05

nu-suntem-gemeni-06

nu-suntem-gemeni-07

nu-suntem-gemeni-08

nu-suntem-gemeni-09

nu-suntem-gemeni-10

nu-suntem-gemeni-11

nu-suntem-gemeni-12

nu-suntem-gemeni-13

nu-suntem-gemeni-14

Saitul fotografului

Pagina de Facebook a fotografului

Lăsați un comentariu