Curiozități Fotografie Fotografii celebre Povești adevărate

50 cele mai populare fotografii din istoria SUA

Majoritatea pozelor prezentate aici au primit premii în domeniul jurnalistic și cel fotografic. Datorită fotografiilor prezentate aici, evenimentele istorice nu vor fi uitate. Unul din premiile primite de corespondenții americani e Premiul Pulitzer — premiu american pentru jurnalism, creat în anul 1904 de jurnalistul american de origine maghiară Joseph Pulitzer.

Iulie 1861 — Bătălia de la Gettysburg

Cea mai sângeroasă luptă din cadrul războiului civil din SUA, ce a avut loc în perioada 1—3 iulie 1863 în departamentul Adams, statul Pennsylvania. Peste 50 de mii de soldați au căzut pe câmpul de luptă.

lupta-de-la-Gettysburg-1863

19 noiembrie 1863 — Discursul lui Abraham Lincoln la Gettysburg

Președintele SUA a ținut aici unul din cele mai cunoscute discursuri din istoria SUA în cadrul deschiderii Cimitirului național pentru soldați din Gettysburg.

Discursul-lui-Abraham-Lincoln-de-la-Gettysburg-19-noiembrie-1863

Sec. XIX — Exterminarea bizonilor

În acea perioadă vânatul bizonilor era o activitate foarte populară în SUA, ca rezultat a apărut riscul ca specia dată să dispară de pe teritoriul țării. Pe această poză un braconier pozează alături de un munte, alcătuit din o sută de mii de cranii de bizon.

exterminarea-bizonilor-sua

17 decembrie 1903 — Primul zbor al fraților Wright

Fotografia ilustrează primul zbor reușit al unui avion. Acesta este pilotat de către Orville Wright, iar fratele său Wilbur îi dă instrucțiuni de pe pământ.

Primul-zbor-al-fratilor-Wright-1903

Aprilie 1906 — Urmările cutremurului de pământ în San Francisco

Epicentrul cutremurului a fost la 3 km distanță de oraș, în Oceanul Pacific, magnitudinea cutremurului fiind de 7,7.

În urma cutremurului au murit peste 3 mii de oameni, în jur de 300 de mii au rămas fără adăpost și 80% din clădirile orașului au avut de suferit.

urmarile-cutremurului-de-pamant-in-San-Francisco-aprilie-1906

Martie 1961 — „Mama-imigrantă”

Această poză, devenită simbol al Mari Depresii, numită și „Mama imigrantă” (Migrant Mother) sau conform titlului de ziar — „Uitați-vă în ochii ei”.

mama-imigranta-migrant-mother-1963

6 mai 1937 — Accidentul dirijabilului Hindenburg

În timpul aterizării nava umplută cu hidrogen s-a aprins și a căzut la pământ. În rezultatul accidentului au murit 36 de oameni.

accidentul-dirijabilului-Hindenburg-1937

6 iunie 1944 – Operația „Neptun”

Operație maritimă petrecută în timpul celui De-al Doilea Război Mondial de forțele armate ale SUA, Marii Britanii, Canadei și ale aliaților contra Germaniei naziste. Pe 6 iunie 1944, în jur de 156 000 de soldați au asaltat țărmurile Normandiei (Franța).

operatia-neptun-1944-normandia

23 februarie 1945 — Înălțarea drapelului american pe Iwo Jima

Această fotografie realizată de Joe Rosenthal pe 23 februarie 1945 a primit în același an Premiul Pulitzer. Înălțarea drapelului e parte a uneia din cele mai populare istorii ale forțelor maritime americane, în baza ei au fost filmate câteva filme.

inaltarea-drapelului-american-pe-Iwo-Jima

August 1945 — Atacurile atomice ale orașelor japoneze Hiroshima și Nagasaki

Numărul de oameni uciși în urma atacului e cuprins între 90 și 166 mii în Hiroshima și între 60 și 80 mii în Nagasaki.

atacurile-atomice-ale-oraselor-japoneze-Hiroshima-si-Nagasaki

14 august 1945 — Sărbătorirea zilei victoriei asupra Japoniei în Times Square

Fotografie realizată de Alfred Eisenstaedt, pe care este surprins sărutul unui marinar și a unei surori medicale în Ziua victoriei asupra Japoniei în Times Square, New York.

sarbatorirea-zilei-victoriei-asupra-Japoniei-in-Times-Square

1955 — Poza de închisoare a afroamericanei militante pentru drepturile omului — Rosa Parks

Rosa Parks era un activist social, milita pentru apărarea drepturilor omului, în primul rând a persoanelor de origine africană. Congresul SUA a numit-o pe Rosa „Mama mișcării moderne pentru drepturile omului”.

poza-de-inchisoare-Rosa-Parks-1955

1957 — „Cei nouă” din Little Rock

Pe poză este surprinsă Elizabeth Ford, unul din cei nouă copii de culoare, care au început să învețe într-o școală la care învățau doar copii albi. Fata este urmărită de un grup de albi, care încearcă să o sperie, strigând la ea și înjurând-o.

cei-noua-din-Little-Rock-1957

28 august 1963 — Martin Luther King ține cuvântarea „Am un vis”

Cea mai populară cuvântare a pastorului Martin Luther King, în care și-a expus părerea în privința viitorului, unde albii și negri vor avea aceleași drepturi și vor fi egali în societate.

Martin-Luther-King-tine-cuvantarea-am-un-vis-1963

22 noiembrie 1963 — Asasinarea președintelui american John Fitzgerald Kennedy

John Kennedy a fos rănit mortal atunci când mergea în limuzină decapotabilă.

asasinarea-presedintelui-John-Fitzgerald-Kennedy-22-noiembrie-1963

22 noiemrbie 1963 — Lyndon Johnson devine președinte a SUA

Pe fotografie este ilustrat jurământul lui Johnson la bordul avionului preşedinţial Air Force One în ziua asasinării președintelui John Kennedy. Noul președinte este încercuit de 3 femei: la dreapta — soția lui Kennedy, Jacqueline Kennedy, la stânga — soția lui Johnson, numită și Lady Bird, în fața sa, cu biblia în mână — judecătorul Sarah Hughes, unica femeie din istorie, care a primit jurământul unui președinte SUA.

juramant-Lyndon-Johnson-devine-presedinte-SUA

25 noiembrie 1963 — înmormântările lui John Kennedy

Președintele SUA a fost înmormântat la Cimitirul național Arlington, în cinstea sa a fost aprins focul veșnic.

inmormantarile-john-kennedy-1963

25 mai 1965 — Muhammad Ali contra lui Sonny Liston

Ali l-a trimis în knockout pe adversarul său după nici două minute de la începerea rundei de box. Liston a căzut pe ring, dar Ali a refuzat să plece la locul său, aplecându-se deasupra adversarului și strigând: „Scoală și luptă, lenosule. Parcă ești băiat rău! Nimeni nu poate crede în asta!”

Muhammad-Ali-contra-lui-Sonny-Liston-1965

Iunie 1965 — „Războiul e iad”

După apariția acestei poze, sloganul „Războiul e iad” a devenit sloganul războiului din Vietnam.

razboiul-e-iad-1965-war-is-hell

6 iunie 1966 — James Meredith și „Marșul împotriva fricii”

Scriitorul și militantul pentru drepturile oamenilor a organizat în 1966 un marș numit „Marșul contra fricii”, pentru a îndemna americanii de culoare să participe mai activ în viața politică a țării. Marșul a început în Memphis (Tennessee) și trebuia să se termine în Jackson (Mississippi). Meredith a fost împușcat a doua zi de către un pistolar alb și a fost transportat la spital. Scriitorul a fost rănit la cap, umăr și picior. Organizatorii marșului au hotărât să continuie acțiunea. James Meredith s-a alipit la marș și împreună cu alți 15 mii de oameni a intrat în orașul Jackson pe 26 iunie.

James-Meredith-si-marsul-impotriva-fricii-1966

26 octombrie 1967 – „Puterea florilor”

Reprezentanții mișcării hippy pun flori în armele soldaților în timpul unei confruntări de lângă Pentagon.

puterea-florilor-miscare-hippy-1967

4 aprilie 1968 — Asasinarea lui Martin Luther King

Câteva persoane stau aplecate deasupra corpului lui Martin Luther King la balconul hotelului Lorraine Motel și arată în direcția de unde a împușcat asasinul.

King a rezervat numărul 306 în hotelul Lorraine, număr în care se oprea ori de câte ori venea în Memphis. Pe 4 aprilie, la ora 18:01 King se afla la balcon, unde a fost răpus de unicul glonte lansat de asasin. King a fost evacuat la spital, dar doctorii nu au putut să-l salveze. La 19:05 Martin Luther King a decedat.

asasinarea-Martin-Luther-King-1968

16 octombrie 1968 — „Black power”

În timpul Jocurilor Olimpice din Mexic, alergătorii americani Tommie Smith și John Carlos, în timpul procesului de decernare a medaliilor și în timpul intonării imnului SUA, au lăsat capul în jos și au ridicat în sus mâna dreaptă, îmbrăcată în mănușă neagră, ышьищд al protestului contra rasismului în SUA.

Tommie-Smith-si-John-Carlos-jocuri-olimpice-mexic-1968

6 iunie 1968 — Asasinarea lui Robert Kennedy

Robert Kennedy candida la funcția de președinte al SUA, iar după un discurы ținut în Los Angeles, California, acesta a fost împușcat în bucătăria hotelului Ambassador. A fost transportat la spital, dar a murit 26 de ore mai târziu.

Sirhan Sirhan, un tânăr de 24 de ani, imigrant palestinian-iordan a fost judecat pentru asasinarea lui Kennedy și a primit pedeapsa cu moartea. Mai târziu sentința a fost schimbată și Serhan a primit pedeapsa cu închisoare pe viaţă.

asasinarea-robert-kennedy-1968

24 decembrie 1968 — „Răsăritul Pământului”

Fotografia Pământului făcută de către astronautul William Alison la bordul corabiei cosmice „Apollon-8”. Această poză e una dintre cele mai cunoscute poze ale Pământului făcute din cosmos.

pamantul-poza-de-William-Alison-1968

20 iulie 1969 — Nil Armstrong

Cosmonautul a fost surprins pe fotografie câteva minute mai târziu după ce acesta a făcut primii pași pe Lună.

nil-armstrong-dupa-primii-pasi-pe-luna

4 mai 1970 — Masacrul din Kent

Eveniment cunoscut și sub denumirile de „Masacrul de pe 4 mai” și „Împușcăturile din Kent State (University)”. Reprezintă un eveniment tragic ce a avut loc în orașul Kent, în timpul unei demonstrații împotriva războiului din Vietnam.

Demonstrația era încercuită de soldați, care aveau ordinul să sperie demonstrații. Nu se știe cauza, dar soldații au început să împuște în mulțime. Ca rezultat, au murit 4 persoane și au fost răniți 9 studenți. Două persoane din cele decedate nu erau din rândurile protestatarilor, ci doar mergeau pe alături.

Acest incident a dus la organizarea unui protest național care a adunat peste 4 milioane de studenți. A fost formată o comisie specială pentru a studia incidentul. Concluzia acesteia a fost că garda de soldați nu trebuia să deschidă focul. Oricum, cei vinovați nu au primit nicio pedeapsă pentru cele săvârșite și nici până acum nu se știe cauza deschiderii focului.

Această fotografie a fost făcută de către John Filo, student la facultatea de fotojurnalistică, iar un an mai târziu acesta a primit Premiul Pulitzer pentru ea.

masacrul-din-kent-4-mai-1970

17 martie 1973 — „Explozia de bucurie”

Fotografia a fost făcut la baza militară Travis și a devenit simbol al terminării războiului din Vietnam. Pe poză este ilustrat locotenent-colonelul Robert L. Stirm și familia sa — Lorrie Stirm, Bo Stirm, Cindy Stirm, Loretta Stirm și Roger Stirm. Robert Stirm se întorcea acasă după ce a petrecut 5 ani de zile în captivitate în Vietnamul de Nord. Fotografia a primit Premiul Pulitzer.

Necătând la bucuria ilustrată în fotografie, reuniunea familială nu a fost atât de bună pentru Robert. Trei zile înainte de a se întoarce în SUA, în aceeași zi când a fost eliberat din captivitatea vietnameză, Stirm a primit o scrisoare din partea soției sale, în care aceasta îi spunea că relația lor a luat sfârșit. În 1974 cei doi soți au divorțat.

burst-of-joy-explozia-de-bucurie-1973

22 iulie 1975 — Incendiul de pe strada Malboro

Pe fotografie este ilustrată o fată de 19 ani și nepoata sa de 2 ani, ambele fiind nevoite să sară din apartmanetul aflat în flăcări. Diana, fata de 19 ani, a murit, dar nepoata sa a rămas în viață, datorită faptului că a aterizat pe corpul mătușii sale. Fotografia a câștigat Premiul Pulitzer.

incendiu-in-boston-1975

8 decembrie 1980 — asasinarea lui John Lennon

Celebrul cântăreț, membrul formației The Beatles, a fost asasinat pe data de 8 decembrie 1980, atunci când acesta se întorcea în apartamentul, pe care-l închiria împreună cu soția sa. Lennon a fost ucis de către fanul său, Mark Chapman. Cea mai mare parte a zilei Chapman a petrecut-o lângă casa lui Lennon. Pe la ora 16 Lennon s-a îndreptat spre studioul de înregistrări, Chapman i-a tăiat calea și l-a rugat pe Lennon să-i dea un autograf pe albumul Double Fantasy. În momentul când artistul lăsa autograful său pe album, fotograful Paul Goresh i-a fotografiat pe ambii, această fotografie fiind ultima fotografie din viața lui John Lennon. Goresh i-a promis lui Chapman că-i va face o copie a fotografiei și acela a rămas lângă clădirea „Dakota”, casa în care locuia Lennon, pentru a-și aștepta poza.

john-lennon-si-chapman-asasinul-acestuia

Câteva ore mai târziu, la 22:50, atunci când Lennon și soția sa, Yoko Ono, se întorceau de la studio, Chapman i-a văzut pe cei doi, i-a lăsat să treacă și la un anumit moment l-a strigat pe Lennon: „Hei, domnule Lennon!”, după ce a împușcat în artist de 5 ori. În corpul artistului au fost găsite 4 gloanțe din cele 5. După aceasta Chapman s-a așezat pe asfalt și a început să citească cartea scriitorului american J.D. Salinger, „De veghe în lanul de secară”. Lennon a fost dus la spital, unde a decedat la ora 23:15, din cauza unei hemoragii puternice.

Chapman a fost judecat și a primit pedeapsa cu închisoare pe viață. În 2000 acesta a primit dreptul de a adresa o petiţie de iertare, dar comisia l-a refuzat. De atunci au mai fost 7 astfel de cereri (ultima în august 2004), dar toate au fost respinse. Unul din motivele de respingere a cererilor de eliberare este faptul că motivul uciderii lui Lennon a fost slava la care spera Chapman, iar eliberarea i-ar asigura o creștere a popularității.

Exemplarul albumului „Double Fantasy”, pe care John Lennon l-a semnat pentru Chapman, a fost vândut cu 530 de mii de lire sterline la o licitație petrecută în martie 2011.

oameni-plang-moartea-john-lennon

22 februarie 1980 — „Miracolul de pe gheață”

Meci de hochei dintre USSR și SUA, în rezultatul căruia echipa sovietică a pierdut echipei americane, formate din studenți. Mulți au tratat acest eveniment ca pe o coincidenţă absurdă, dar pentru mulți americani acest meci a fost un adevărat triumf și un eveniment important din istoria SUA.

miracolul-de-pe-gheata-1980

30 martie 1981 — Atentat la viața președintelui american Ronald Reagan

Președintele și trei însoțitori au fost răniți la ieșirea din hotelul Hilton, Washington, unde Reagan a ținut un discurs în fața delegaților federației de sindicate. Atacatorul se numea John Hinckley, Jr. Acesta îl urmărea mai devreme pe președintele Jimmy Carter, pe actrița Jodie Foster, de care era îndrăgostit. Hinckley a împușcat de 6 ori. Primul glonț a rănit secretarul de presă al Casei Albe, al doilea a rănit un polițist în spate, al treilea a zburat pe lângă președinte și a stricat o fereastră din casa de alături. Al patrulea glonț l-a lovit în piept pe un agent de securitate. Al cincilea a lovit sticla automobilului și a ricoșat în pieptul președintelui, a atins o coastă și a rămas în plămân. Președintele a fost dus la spital, iar în urma unei operații, acesta a fost salvat.

Judecata a decis că inculpatul este vinovat și este bolnav mintal, fiind internat la un spital din Washington, unde a murit în 2014.

atentat-reagan-1981

28 ianuarie 1986 — Catastrofa navei spațiale Challenger

Catastrofa navei a avut loc pe 28 ianuarie 1986, atunci când corabia a explodat la cea dea 73-a secundă de zbor, fapt ce a dus la moartea celor 7 membri ai echipajului.

catastrofa-navei-spatiale-Challenger-1986

Toamna anului 1992 — Bill Clinton candidează la funcția de președinte al SUA

bill-clinton-candideaza-presedinte-sua

Iunie 1995 — O. J. Simpson

Faimosul fotbalist și actor O. J. Simpson a fost bănuit de asasinare a soției sale și a amantului acesteia. După mai multe luni de judecată, sentința a fost bună și Simpson a scăpat de închisoare. Judecata l-a obligat, în schimb, să achite o amendă în sumă de 33,5 milioane de dolari.

Pe 4 octombrie 2008 judecătoria orașului Las Vegas l-a declarat pe Simson vinovat de furt înarmat și furt de oameni. Acesta era învinuit de faptul că pe 3 septembrie 2007, împreună cu un prieten, a intrat în numărul de hotel a unui vânzător de trofee sportive și a luat de la acesta trofeele care i-au aparținut mai devreme. Hotărârea judecătorească prevedea inițial pedeapsa pe viață, dar a fost condamnat mai târziu la 18 ani de închisoare. Se presupune că Simpson ar urma să fie eliberat din închisoare în 2017, pentru purtare exemplară.

o-j-simpson-judecata-ucidere

Aprilie 2000 — Dosarul lui Elian Gonzales

Elian Gonzales e un băiat de origine cubaneză, care a devenit popular după un scandal judiciar petrecut în SUA. În noiembrie 1999 mamam lui Elian a încercat să fugă din Cuba în SUA, împreună cu băiatul. În timpul călătoriei pe apă nava a naufragiat, iar mama lui Elian, împreună cu alți zece oameni — au murit. Elian, împreună cu alți trei oameni au reușit să se salveze și au ajuns pe țărmurile orașului Florida, folosind o anvelopă de automobil.

Legislația SUA în privința politicii de imigrare presupune că, cubanezii care au părăsit țara ilegal și au putut ajunge până la țărmurile SUA, pot rămâne pe teritorul SUA. Dacă imigranții sunt prinși pe mare de către poliția de frontieră, atunci aceștia sunt întorși în Cuba, unde sunt judecați pentru trecerea ilegală a frontierelor.

Dar, necătând la această practică de imigrare, s-a stabilit că mama l-a luat pe Elian, fără a-l informa pe soțul său despre acest lucru.

În final, autoritățile cubaneze și sistemul judiciar american au hotărât ca băiatul să fie întors în patria sa, la tatăl său. Pe poză sunt ilustrați executorii judecătorești, care au intrat în casa unchiului lui Elian, pentru a-l lua pe băiat cu forța, iar unul din executori îndreaptă arma în direcția copilului.

elian-gonzales-2000

11 septembrie 2001 — Președintele SUA George Bush este anunțat despre atacul terorist

În timpul atacurilor asupra clădirilor World Trade Center, președintele american vizita o clasă la o școală din Florida. Momentul în care acesta este anunțat despre atacuri a fost înregistrat video, iar mai târziu această înregistrare a fost folosită de către criticii președintelui, râzând despre reacția acestuia.

În timpul unui interviu, George Bush a comunicat faptul că înregistrarea video conține momentele în care acesta era anunțat despre cel de-al doilea atac asupra clădirilor, nu despre primul. Din această cauză reacția sa pare a fi una liniștită.

george-bush-reactie-teract-terorist-11-septembrie-2001

11 septembrie 2001 — Atacul terorist asupra clădirilor World Trade Center

Acest atac a lăsat amprente adânci în inimile americanilor și este tratat ca unul dintre cele mai mari atacuri asupra SUA, alături de atacul asupra bazei maritime Pearl Harbor.

În urma atacului au murit 19 teroriști, 2997 de persoane, 24 au dispărut fără urmă.

11-septembrie-2001-atacurile-world-trade-center

11 septembrie 2001 — salvatorii duc corpul lui Mychal Judge

Mychal Judge era preot și capelan la o biserică romano-catolică din New York. Cum numai acesta a aflat că World Trade Center a fost atacat, s-a deplasat la locul atacului. El s-a rugat la locul atacului pentru cei decedați, a avut grijă de cei răniți. Apoi a intrat în holul clădirii nordice, unde a fost organizat un punct de acordare a primului ajutor medical, a ajutat răniții, s-a rugat împreună cu ei. Corpul neînsuflețit al preotului a fost găsit mai târziu de un polițist, iar împreună cu alți salvatori și civili, l-au dus la cel mai apropiat spital.

11-septembrie-2001-salavtori-duc-corpul-lui-Mychal-Judge

11 septembrie 2001 — „Femeia prăfuită”

Pe fotografie este reprezentată Marcy Borders, una din persoanele care a scăpat cu viață în urma atacului terorist din 11 septembrie. Marcy a murit în august 2015 de cancer de stomac.

11-septembrie-2001-marcy-borders

11 septembrie 2001 — Arborarea flagului american în epicentrul atacului terorist

Pe poză puteți vedea pompierii din Brooklyn, care arborează flagul SUA chiar în locul în care au stat clădirile World Trade Center.

11-septembrie-2001-instalarea-flagului-american

9 aprilie 2003 — Doborârea statuii lui Saddam Hussein

Odată cu înlăturarea regimului lui Saddam Hussein, au început să fie înlăturate și simbolurile specifice regimului. Soldați americani și britanici doboară statuia lui Hussein, de față cu localnicii.

doborare-statuie-Saddam-Hussein

4 septembrie 2005 — Uraganul Katrina

Uraganul Katrina a fost un uragan care s-a format pe 23 august 2005 pe coasta Golfului Mexic, fiind pricina unor distrugeri dezastruoase în SUA.

Pe fotografie puteți vedea un bărbat care încearcă să-și salveze viața pe un automobil găsit pe drumurile pline de apă ale orașului New Orlean.

2005-uraganul-katrina-barbat-se-salveaza

11 septembrie 2007 — Întoarcerea de la război

Soldatul american Terry Gurrola se întoarce acasă după 7 luni de serviciu militar în Irak.

Terry-Gurrola-se-intoarce-acasa

19 mai 2005 — Apusul pe Marte

apus-pe-marte-2005

1 mai 2011 года – Uciderea lui Bin Laden

Membrii aparatului de stat american urmăresc în direct operația de capturare a teroristului Osama bin Laden. Pe 2 mai acesta a fost declarat decedat.

operatia-capturare-bin-laden-1-mai-2011

14 decembrie 2012 — Crimă în masă la școala primară din orașul Sandy Hook

În dimineața de 14 decembrie 2012 Adam Peter Lanza și-a ucis mama, apoi a venit la școală, a ucis 20 de copii de 6 și 7 ani, 6 maturi și a mai rănit 2 persoane, după ce s-a sinucis. În total a ucis 27 de oameni. Această crimă în masă e a doua cea mai numeroasă tragedie ce a avut loc într-o școală primară în SUA și a treia cea mai numeroasă crimă înfăptuită în spațiul unei instituții de învățământ.

În noiembrie 2013 procurorul statului a emis un raport în privința crimei. S-a stabilit că Lanza a activat de unul singur și nu a avut complici, dar nu s-a putut stabili motivul comiterii unei astfel de infracțiuni și de ce a ales anume această școală.

crima-in-masa-sandy-hook-2012

15 aprilie 2013 – Exploziile de la Maratonul din Boston

Pe poză polițiștii se îndreaptă în direcția celei de-a doua explozii, care a avut loc puțin mai departe de prima explozie. Pe asfalt stă întins participantul de 78 de ani, Bill Iffrig, care a fost răpus de pe picoare de prima explozie. În reultatul atentatului au murit 3 persoane și au fost rănite alte 280 de persoane.

Exploziile-de-la-Maratonul-din-Boston-bill-iffrig-15-aprilie-2013

26 iunie 2015 — Legalizarea căsătoriilor persoanelor de același sex

Căsătoriile persoanelor de același sex au fost legalizate pe tot teritoriul SUA pe 26 iunie 2015, atunci când Curtea Supremă a SUA a scos sentința în cazul „Obergefell v. Hodges”. Instanța de judecată a hotărât că Constituția SUA garantează dreptul la căsătorie persoanelor de același sex.

Până la acest eveniment, căsătoriile persoanelor de același sex erau legalizate în 35 de state din 50, în 13 state aceste căsătorii erau interzise prin constituție, în alte 2 state căsătoriile erau parțiale interzise.

26-iunie-2015-legalizarea-casatoriilor-persoanelor-de-acelasi-sex

Aprilie 2015 — Protestele din Baltimore

Pe poză îl puteți vedea pe un participant la protestul din Baltimore, care s-a început în ziua decesului lui Freddie Gray, 19 aprilie 2015. Tânărul de 25 de ani a fost arestat pe 12 aprilie pentru purtare de armă rece, iar peste o săptămână acesta a murit din cauza unei traume a coloanei vertebrale, pe care a primit-o în urma acțiunilor polițiștilor.

aprilie-2015-protestul-din-Baltimore

Lăsați un comentariu