Dezvoltare proprie Viață

5 reguli pentru viața online

Practic orice spui sau faci în spațiul online, va deveni mai devreme sau mai târziu accesibil publicului. Despre tine pot afla aproate totul. Conturi sparte pe Gmail, Yahoo, Apple, date confidențiale despre carduri bancare furate… Recent de pe serviciul online Ashley Madison, care oferea posibilitatea de găsire a unui partener pentru relații extraconjugale, au fost sustrase date confidențiale despre clienți. Au avut de suferit nu doar oamenii celebri, dar și oamenii simpli, care nu erau interesanți societății. Aceste lucruri de mult timp fac parte din realitatea în care trăim.

Chris Plante, redactor-șef al publicației The Verge, crede că e timpul de a realiza ce se întâmplă în internet și de învățat regulile de petrecere a timpului pe internet.

Regula nr. 1

Țineți minte: tot ce spuneți sau faceți, mai devreme sau mai târziu poate deveni accesibil publicului larg.

Regula nr. 2

Nu vă faceți iluzii în privința siguranței parolelor și setărilor de confidențialitate. Vi se pare că vă aflați în siguranță, dar uitați de regula nr. 1.

Luați aminte că orice mesaj pe care-l postați pe internet, orice acțiune conține multe date, care vă pot identifica:

1. Cine a făcut? (Dvs. ați făcut asta.)

2. Ce ați făcut? (Ați postat un mesaj, ați împărtășit anumite date, posibil unele date sunt confidențiale.)

3. Când ați făcut? (Timpul de adăugare a informației.)

4. Unde ați făcut? (Saitul unde ați postat.)

5. Ce modalitate ați folosit? (Dispozitivul folosit — telefon, tabletă, calculator.)

6. Pentru ce ați făcut asta? (Scopul saitului, scopul mesajului.)

Regula nr. 4

Aveți grijă ce, cum și unde achitați pe internet. Imaginați-vă că toate tranzacțiile de pe cardul dvs. bancar sunt înregistrate într-o carte contabilă enormă, care într-o anumită zi poate deveni publică, iar oameni necunoscuți o vor putea folosi, studia.

Regula nr. 5

Luați aminte, toate datele dvs. nu se pierd, chiar dacă le ștergeți. Toate acțiunile pe Internet pot avea consecințe, ca și în viața reală.

Lăsați un comentariu