Fotografie Fotografii celebre

Selfie Marea Ducesă Anastasia Romanova

Autorii Dicționarului Oxford au ales cuvântul „selfie” cuvântul anului 2013. „Selfie” — e atunci când te fotografiezi pe sine, de regulă, cu un telefon mobil și încarci poza în rețelele de socializare. Cuvântul a intrat în vocabular prin anii 2000, atunci când selfie-urile au devenit într-adevăr foarte populare. Dar selfie-uri lumea face de mult timp.

Unul din cele mai vechi selfie-uri îi aparține Anastasiei Romanova, fiicei cele mai mici a țarului Nicolai II. Poza a fost făcută în 1914 pe un aparat foto Kodak Brownie. În scrisoarea către tatăl său din 28 octombrie, Anastasia îi comunică: «Am făcut această poză, uitându-mă în oglindă. Acest lucru nu a fost simplu, deoarece îmi tremurau mânile». Presupunem că Anastasia a fost nevoită să pună camera pe scaun pentru a stabiliza imaginea.

Unul din hobby-urile Anastasiei Romanova era fotografia. Recent în Muzeul din Zlatoust a fost găsită o colecție de poze neoficiale cu membrii familiei țarului, iar o parte de fotografii se presupune că au fost făcute de ducesa Anastasia.

Selfie făcut de ducesa Anastasia Romanova în 1914

Lăsați un comentariu