Dezvoltare proprie Fă singur! Timp liber

5 probleme de logică pentru copii, complicate penru unii maturi

Sunt multe probleme, cu care se isprăvesc de minune copiii, dar maturii (părinții) pot pierde ore întregi, căutând anumite legități pentru aceste probleme și să nu le rezolve în final. Uneori totul e mult mai simplu, trebuie doar să ne uităm cu „alți ochi” la aceste probleme „copilărești”.

Încercați să rezolvați aceste probleme și scrieți în comentarii (cinstit!) câte din ele ați putut să le rezolvați.

semne-de-intrbare-galbene

Problema cu numărul de parcare

Problemă pentru copiii hongkonghezi, care a devenit foarte populară în internet în 2014. Se presupune că unui copil de 6 ani i-ar lua nu mai mult de 20 de secunde pentru a o rezolva, dar sunt mulți maturi care nu-și pot da seama de rezolvare.

Care număr este ascuns sub mașină?

problema-cu-numarul-de-parcare

Rezolvare

Un alt tip de matematică

Această sarcină poate fi rezolvată de unii elevi timp de 5—10 minute. Mulți programatori o pot rezolva timp de o oră sau chiar mai mult, iar alții pot cheltui câteva foi de hârtie, fără a găsi în final o soluție.

problema-cu-cifrele

Rezolvare

Hanna și bomboanele

În geantă sunt n bomboane. Șase din ele sunt de culoare oranj. Restul sunt de culoare galbenă. Hanna mănâncă o bomboană, fără să se uite de ce culoare e. Pe urmă mai mănâncă una, fără să atragă atenție la culoare. Probabilitatea că a mâncat două bomboane de culoare oranj e ¹⁄₃. Demonstrați că n2−n−90=0.

Rezolvare

În care direcție merge autobuzul?

E o problemă de logică destul de simplă și destul de răspândită în cărțile de probleme de logică, probleme cu care sunt obișnuiți copiii, dar le dau mare bătaie de cap copiilor.

Deci, în care direcție merge autobuzul?

problema-care-e-directia-autobuzului

Rezolvare

Pentru cei răbdători

Conform The Guardian, un învățător dă această problemă elevilor săi de 8 ani și ei se isprăvesc cu ea. Dar maturilor le este greu să rezolve această problemă într-un timp scurt.

Completați căsuțele goale cu cifre de la 1 la 9, astfel ca expresia să fie corectă.

problema-expresie-lunga-cifre

Rezolvare

Lăsați un comentariu