Întrebări și răspunsuri Relații

Cum să rupi o relație?

raining_david_tennant

Perechea își trăiește clipele minunate, partenerii nu încetează să-și spună că se iubesc, dar totuși, poate trece un anumit timp și unul din parteneri să dorească să întrerupă relațiile. Cauzele sunt diferite: diferența de vârstă, diferența de interese, nivelul ridicat de isterie al partenerului, realizarea că partenerul nu e unul potrivit, realizarea că partenerul s-a schimbat sau că nu se schimbă, reacția neadecvată a partenerului la diferite situații de zi cu zi ș.a.m.d.

Cu cât mai lungă e o relație, cu atât e mai greu de a o rupe. Nu poate fi comparată o relație de o lună cu cea de 8 luni sau cu cea de 8 ani. Partenerii se deprind unul cu altul, se gândesc că persoana de alături e unică și e complicat de găsit o persoană asemănătătoare, dar puțin diferită, una potrivită. E greu, nu vă puteți decide, nu puteți găsi timpul potrivit, dar, totuși…

Cum de pus punctul într-o relație?

E bine să realizați situația curentă. E bine dacă realizați că relația s-a epuizat, că nu mai aveți ce „scoate” din ea. Rămâne doar să găsiți puteri, pentru a pune punctul final în relație. Nimeni nu va face asta pentru voi, de asta se poate de contat doar pe forțele proprii. Cât de mult nu ați dori să evitați situația dramatică, lacrimile și discuția serioasă, mai devreme ori mai târziu toate acestea vor avea loc. Cu cât mai repede acestea vor avea loc, cu atât mai bine.

Nu ezitați și dați de înțeles partenerului că sunteți hotărât, că v-ați gândit destul și nimeni sau nimic nu vă poate schimba decizia.

Dacă vă este frică că veți cădea pradă înduplecărilor, rugăminților, scuzelor și promisiunilor, fiți gata să schimbați ambianța. Fiți gata să plecați într-o călătorie sau deplasare, poate chiar cu prietenii apropiați. Rugați prietenii și rudele să vă dedice mai mult timp, pentru ca să nu vă gândiți la fostul partener și pentru ca să nu fiți ispitit de a lua legătura cu partenerul.

Dacă veți hotărî, totuși, ră întoarceți totul înapoi, aduceți-vă aminte de motivele despărțirii de partener și de ce relația dată a început să devină insuportabilă.

Lăsați un comentariu