Gadgeturi Întrebări și răspunsuri

Cum de alimentat mai bine iPhone-ul sau iPad-ul?

Cum obișnuiți să alimentați un iPhone sau un iPad? Credem că nu aveți o metodă specială și încărcați gadgetul cum se primește — în drum spre lucru, în pauzele dintre ședințe, noaptea, în metrou sau cu ajutorul unui acumulator suplimentar. Foarte mulți utilizatori alimentează gadgeturile atunci când nivelul acumulatorului este aproape de zero.

telefoane-iphone-acumulator

Tehnicianul Eric Limer a oferit câteva sfaturi pentru a prelungi viața acumulatoarelor de la iPhone-uri și iPad-uri.

Expertul afirmă că nivelul acumulatorului e mai bine să fie cuprins permanent între 40—80%, mai bine chiar dacă nivelul e până la 50%. Cu cât e mai scăzut nivelul acumulatorului, cu atât mai lungă va fi „viața” acumulatorului, dar evident, va trebui să-l alimentați mai des.

Nu se recomandă ca gadgetul să fie conectat permanent la sursa de alimentare. Îl puteți alimenta, după aceasta puteți folosi gadgetul, mai târziu îl puteți conecta din nou.

De asemenea, nu confundați bateriile din nichel cu acumulatoarele Li-ion, care sunt în iPhone-uri și iPad-uri. Acumulatoarele Li-ion nu au „efect de memorie”, adică nu trebuie să încărcați permanent acumulatorul până la 100% și să-l descărcați total, pentru a-i „prelungi” viața.

De asemenea, feriți gadgetul preferat de temperaturile înalte. La temperaturi înalte, acumulatorul poate „pierde” 1/5 din volumul său pe parcursul zilei. La temeperaturi scăzute performanța gadgetului va fi mai slabă.

În genere, dacă aveți un iPhone sau iPad nou, orice strategie de alimentare nu veți folosi, nu veți simți diferențe mari în viața de zi cu zi. Sfaturile de mai sus se referă mai mult la modelele vechi, atunci când performanța acumulatorului scade de-a lungul timpului.

Lăsați un comentariu