Curiozități Locuri frumoase

22 de fotografii, care par a fi fotoșopate, dar nu sunt

corpul-unei-balene-moarte

De multe ori vezi poze pe internet și stai la îndoială: Photoshop sau ba? Unele din aceste imagini sunt făcute la un nivel primitiv și manipulările grafice sunt evidente, dar sunt lucrări ce par să fie reale, atât de neobișnuite-s. În acest articol sunt adunate imagini care nu par a fi reale, atât de neadevărate par. E greu de crezut că așa ceva se poate întâmpla în realitate.

1. Bărbatul cu gaură în loc de ochi

Billy Owen, devenit deja foarte cunoscut, a suferit de cancer și a pierdut jumătate de față și ochiul drept. El poate băga degetul prin gură și să-l scoată prin ochi, asta pentru că chirurgii i-au tăiat nazofaringele și cerul gurii. Marea parte a timpului, orificiul dintre ochi și gură este acoperit de o proteză, dar ea poate fi scoasă. Billy câștigă bani pentru viața de zi cu zi, jucând persoanje zombi, participând la diferite festivale și showuri.

barbatul-cu-gaura-in-ochi

barbatul-cu-gaura-in-ochi-2

2. Taurul cu cele mai mari coarne din lume

Coarnele sunt reale, fiecare corn are o lungime de câte un metru lungime. O astfel de lungime este cauzată de cancer, apărut în coarnele taurului. Taurul a murit din cauza bolii în 2010.

taur-coarne-lungime-1-metru-fiecare

3. Amprentele picioarelor în lemn

Acestea sunt amprentele picioarelor unui călugăr, care s-a rugat zilnic, în unul și același loc, timp de 20 de ani.

amprente-picioare-calugar-lemn

4. Șosea ruptă în două părți egale

Drumul s-a rupt în două părți egale în urma unui cutremur, care a avut loc în Japonia. Se presupune că șoseaua a fost făcută pe bucăți, din această cauză s-a rupt de la jumătate.

sosea-rupta-in-doua-parti-egale

5. Grup de flamingo în formă de flamingo

Conform informației National Geografic, acest grup de flamingo a fost fotografiat în Golful Mexic.

grup-flamingo-forma

6. Nor în cameră

Acest nor este o creație a artistului olandez Berndnaut Smilde, care a creat condiții speciale de temperatură și umiditate în cameră, pentru a crea nori.

nor-in-camera

7. Nori înfiorători

Norii par a fi generați pe calculator, pentru un film de groază sau creat în baza unui scenariu apocaliptic. În realitate, acești nori există în natură și se numesc Undulatus asperatus, fotografia fiind făcută în statul Iowa, SUA.

nori-infioratori-undulatus-asperatus

8. Muntele aprins

Acest munte e luminat de razele soarelui de asfințit. Muntele se află în Parcul național Glacier, statul Montana, SUA.

muntele-aprins-culoare-rosie

9. Râul roz

Apa râului Retba (din Senegal) într-adevăr e de culoare roză. O astfel de culoare e datorată concentrării înalte de săruri (40%) și bacteriei Dunaliella salina, ce iubește aceste săruri.

raul-de-culoare-roza

10. Porumb cu grăunți preţioși

Acest soi de porumb este comestibil și este rezultatul încrucișării câtorva soiuri de porumb.

porumb-graunti-pretiosi

11. Deasupra lumii

Ai impresia că acest bărbat este deasupra unui balon de aer, care îl ridică în ceruri. Bărbatul se numește Mustang Wanted, e din Ucraina, iar în timpul liber iubește să urce pe cele mai înalte clădiri din lume și să stea pe ele în vârful degetelor.

roofer-mustang-wanted-selfie

12. Roșu pe gri

Această poză pare a fi trecută printr-un filtru clasic din Photoshop, dar această fotografie e făcută în lumea reală. Planta roșie e un hibiscus, care și-a deschis petalele după ce cenuşa vulcanică a acoperit totul în jur. Apropo, fotografia a fost făcută în Indonezia.

hibiscus-acoperit-de-cenusa-vulcanica

13. Tărâmurile Iadului?

Sossusvlei e un râu îngust, parțial uscat, împrejmuit de dune de nisip de culoare roșie, amplasat în partea de sud a pustiului Namib, în Parcul național Namib-Naukluft (Namibia).

pustiul-namib

14. Peștera de cristal

Peștera Cristalelor se află în masivul muntos Naica, Mexic. Temeperatura aici ajunge la 58 °C, umiditatea fiind cuprinsă între 90—99%. Un om obișnuit poate rezista în aceste condiții nu mai mult de 10 minute.

pestera-cristalelor-mexic

15. Mare în pătrățele

Ai impresia că apele sunt împărțite pe cadrane, chiar la suprafață. De fapt, vântul bate în aceste zone astfel, încât valurile se intersectează. Acest fenomen interesant are loc în apropiere de insula Ré, în partea de vest a litoralului Franței.

mare-patratele

16. Vreau să-mi văd numele pe Google Maps

Insula Al Futaisi se află la o distanță de 8 kilometri de la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite și are o suprafață de 50 km2. Această insulă aparține șahului Hamad bin Hamdan Al Nahyan, miliardar și membru a familiei regale. Pe insulă a fost însemnat numele acestuia, pentru a putea fi văzut din cosmos, dar proiectul a fost abandonat și în 2013 numele șahului a fost șters de ape.

denumirea-hamad-insula-bin-Hamdan-Al-Nahyan

17. Orașul „Lego”

Această fotografie reprezintă un cartier nou al orașului Buenaventura, Mexic.

orasul-lego-mexic

18. Nici neagră, nici roșcată

Blana acestei pisici e într-adevăr de două culori. Venus s-a născut în 2009, iar în ADN-ul acesteia luptă celulele ereditare ale altor două pisici.

pisica-nici-neagra-nici-roscata

19. Pește în pește

Oamenii de știință au însemnat un câine de mare și, când au încercat să-l prindă peste ceva timp, l-au găsit în interiorul unui rechin. Rechinul l-a înghițit, fără să-l rănească.

peste-in-peste

20. Culori nemaipomenite

Aceste culori pot fi întâlnite în Grand Prismatic Spring, aflat în Parcul național Yellowstone, Wyoming, SUA. Aici și-au găsit locul de trai diferite bacterii, care „colorează” apa în dependență de zonele de temperatură ale apelor.

Grand-Prismatic-Spring

Grand-Prismatic-Spring-2

21. Peștele cu dinți de om

Acest pește se numește paku sau Tambaqui (Colossoma macropomum) și este răspândit în țările Americii de Sud. Iar dinții săi într-adevăr seamănă cu dinții omenești. Apropo, acest pește este folosit în alimentație.

tambaqui-paku-dinti

22. Monstrul plutitor

De fapt, e corpul neînsuflețit a unei balene, care a fost adus la țărm de către valuri.

corpul-unei-balene-moarte

Lăsați un comentariu