Creativitate Fă singur! Fotografiere, cum de fotografiat

20 de poziții de fotografiere pentru femei, partea 1

model-600238_1280

Dacă sunteți fotograf și sunteți în criză de idei sau aveți nevoie de un ghid pentru a fotografia o femeie, puteți folosi schițele de mai jos — ele vă vor ajuta să vă pregătiți de sesiunea foto din timp sau să nu pierdeți timpul la momentul sesiunii foto.

Aceste schițe sunt folosite de către fotografi profesioniști în timpul și până la începerea sesiunii foto. Ele sunt potrivite atât pentru fotografierea clienților, cât și pentru fotografierea modelelor. Explicați și arătați persoanei pe care o fotografiați poziția pe care doriți să o vedeți în fotografii. Vă va fi mai ușor să comunicați cu persoana pe care o fotografiați, iar pozele vor fi mai reușite.

Nu vă rușinați să întrebați părerea modelului, care poziții i se par mai potrivite. Ca rezultat, stabiliți o comunicare bună cu modelul, vă simțiți ambii mai siguri. Ambii veți ști ce fotografii veți primi la sfârșit, dacă veți urma anumite planuri în fotografiere.

Ce doriți să vedeți în fotografii? Senzualitate? Feminitate? Ceva romantic?

Pozițiile de mai jos nu sunt doar pentru modele, dar și pentru fotografi. Le puteți printa sau salva pagina în telefon, pentru a le putea folosi la momentul potrivit.

1. Perspectivă simplă

E o poziție simplă de fotografiere. Fața e îndreptată spre obiectiv, bărbia e lăsată puțin în jos, iar umărul e puțin ridicat.

1-pozitie-fotografiere-perspectiva-simpla

2. Litera „S”

Poziție simplă, în care modelul își trece greutatea corpului de pe un picior pe altul, corpul este puțin îndoit, astfel încât silueta seamănă cu forma literei S.

2-pozitie-fotografiere-silueta-forma-litera-s

3. Portret simplu + suprafața verticală

Modelul se atinge puțin de o suprafață verticală sau înclinată, ca de exemplu, de un perete sau de un copac.

3-pozitie-fotografiere-portret-suprafat-verticala

4. Jocul cu părul

E o poziție destul de potrivită pentru modelele ce au păr lung și bogat. Părul poate fi arătat în fotografii în mișcare. Pentru asta, modelul poate întoarce repede capul, iar părul va zbura în aer.

4-pozitie-fotografiere-jocul-cu-parul

5. Poziție relaxantă

O poziție potrivită pentru locațiile care presupun odihnă, relaxare. Exemple: sesiuni foto la aer liber, acasă, pe sofa, în foliu.

5-pozitie-fotografiere-relaxanta

6. Pe pat

Modelul stă pe pat, e puțin relaxată, intrigând prin poziția ocupată.

6-pozitie-fotografiere-pe-pat

7. Pe pământ

Modelul se așează jos, pe podea, pământ etc, fotograful face cadre din diferite unghiuri și de la diferite nivele.

7-pozitie-fotografiere-pe-pamant

8. Combinarea pozițiilor membrelor, capului, corpului

Modelul se poate așeza pe pat, sol. Se joacă cu mânile și picioare, mișcă capul, creând diferite combinații interesante.

8-pozitie-fotografiere-combinatii

9. Mânile încrucișate

Mânile încrucișate sunt primite ca un semnal de apărare psihologică și în fotografiere nu se prea recomandă de folosit această poziție. Dar, desigur, sunt excepții. Găsiți modelul potrivit, alegeți ambianța corespunzătoare și încercați să faceți poze bune, în care modelul ține mânile încrucișate. Unele idei: femei de afaceri, staruri.

9-pozitie-fotografiere-manile-incrucisate

10. Poziția naturală a mânilor

Atunci când nu mai știți cum să folosiți mânile în fotografii, le puteți lăsa în jos, o poziție naturală și evidentă. Același lucru se referă și la picioare, la corp, în general. Modelul ar trebui să-și mute greutatea corpului doar pe un picior, nu pe ambele, altfel poza nu va fi destul de balansată.

10-pozitie-fotografiere-membrele-relaxate

11. Mânile în buzunare

Poziție simplă de fotografiere, în care modelul ascunde în buzunare total sau parțial partea de jos a mânilor.

11-pozitie-fotografiere-manile-in-buzunare

12. Mânile la spate

Modelul ascunde mânile la spate. Ca fundal apropiat poate fi folosit un perete, un copac. De asemenea, puteți folosi un fundal îndepărtat.

12-pozitie-fotografiere-manile-la-spate

13. Modelul stă lipit de un obiect sau e așezată

O poziție reușită, pot fi folosite linii de compoziție suplimentare. Poziția e potrivită atât pentru sesiunile foto de interior, cât și de exterior.

13-pozitie-fotografiere-lipire-asezare

14. Semicerc cu mâna

Modelul folosește o mână pentru a se atinge de partea superioară a capului. Poziție ce subliniază feminitatea și creează impresia că modelul este mai înalt decât este în realitate. Puteți folosi această poziție atunci când modelul nu este destul de înalt.

14-pozitie-fotografiere-semicerc-mana

15. Culcată pe burtă

Poziție ce poate genera multe poze ce subliniază intimitatea scenei. Puteți fotografia la nivelul ochilor modelului sau chiar mai jos de acest nivel. Partea de sus a corpului e puțin ridicată, capul puțin înclinat în jos, picioarele sunt îndoiate în genunchi, pot fi încrucișate.

15-pozitie-fotografiere-culcata-pe-burta

16. Culcată pe spate

Modelul stă lungit, îl puteți fotografia de la nivelul ochilor sau chiar puțin mai jos. Modelul se uită în sus, poate închide ochii. Bărbia e puțin ridicată. Mânile pot fi relaxate lângă corp sau pot servi în calitate de proptea. Picioarele sunt îndoiate în genunchi, iar tălpile, pentru o scenă mai interesantă, pot fi „în aer”, modelul atingând suprafața pe care e lungită doar cu vârful degetelor.

Vă puteți juca cu mânile. Ele pot ținute în stare relaxată lângă corp sau una din mâni e lângă corp, iar a doua e poziționată mai sus de cap, îndoiată în formă de semicerc.

16-pozitie-fotografiere-culcata-pe-spate

17. Scoaterea în evidență a picioarelor

Poziția picioarelor trebuie să fie aleasă cu atenție. Folosiți pantofi cu tocul înalte. Modelul poate zâmbi, se poate juca cu părul cu una din mâni. Fiți atenți la mesajul transmis prin fotografii, atunci când folosiți această poziție.

17-pozitie-fotografiere-picioarele

18. Privire senzuală

Picioarele modelului sunt îndoiate, dar nu folosiți genunchii în calitate de suport. Privirea e îndreptată peste umăr.

18-pozitie-fotografiere-privirea

19. Suport vertical

Puteți folosi această poziție pentru a accentua înâlțimea modelului sau pentru a crea iluzia că modelul este mai înalt, decât în realitate. Puteți fotografia modelul de la spate. De asemenea, puteți folosi suporturi ce se repetă, de exemplu, stâlpi, copaci.

19-pozitie-fotografiere-suport-vertical

20. Eleganță

Modelul poate folosi în calitate de suport un pat, o sofa, un divan, un scaun.

20-pozitie-fotografiere-eleganta

Partea II

Lăsați un comentariu